Over ons

Uit liefde voor Lesbos

Uit liefde voor het eiland zijn mijn vrouw Joanna Verheijen (taalkundige en journalist) en ik (journalist) in 2004 de reisorganisatie Lopen op Lesbos begonnen. In de loop der jaren bouwden wij er een uitgebreid netwerk op en vergaarden een schat aan kennis en ervaring.

Begonnen met alleen wandelvakanties ontwikkelden we ons tot allround Lesbosspecialist en importeur van olijfolie.

We onderscheidden ons van veel andere aanbieders door alleen samen te werken met de lokale bevolking. We kozen voor authenticiteit en hebben altijd de toeristische gebieden gemeden.

Vanaf 2016 nam het toerisme naar Lesbos dramatisch af en kwam er helaas uiteindelijk in 2020 een eind aan het aanbieden van natuurreizen op maat.

Na het overlijden van Joanna in 2019 heb ik besloten door te gaan met het importeren van olijfolie. Niet in de laatste plaats omdat de vraag jaarlijks toeneemt zonder dat er geadverteerd wordt.

Lopen op Lesbos initieerde de import van olijfolie van Leftéris en Erika Papafilipou in 2012. De vraag kwam van onze klanten die verbleven in de accommodatie in Skála Polichnitou. Zij konden de olie echter niet meenemen door een verbod van de vliegmaatschappijen. Kortom: wat begon als een aardig gebaar naar onze klanten is uitgegroeid tot een ware olievlek in Nederland en Vlaanderen.

Ed Peereboom

Leftéris Papafilípou – olijfboer, kok, accommodatiehouder, marathonloper, man van Erika. ‘s Van april tot oktober runnen zij hun appartementencomplex, in de winter zijn ze druk met de productie van zeep en hun excellente, biologische olijfolie.

Ed Peereboom – journalist, kent Lesbos sinds 1991. In 2004 richtte hij met zijn vrouw Joanna Verheijen Lopen op Lesbos op.

Jeroen Kans – de studie Klassieke Talen bracht hem de liefde voor Griekenland bij, Lopen op Lesbos de liefde voor het eiland Lesbos. Sinds Jeroen Kans er in 2010 voor het eerst kwam is hij er bijna jaarlijks teruggekeerd: voor het wandelen, maar ook voor het eten. Want koken is – naast wandelen – zijn passie. Samen met Ed Peereboom runt hij besteolijfolie.nl en daarnaast is hij als freelancer werkzaam in het boekenvak.