Beste olijfolie

De beste olijfolie voor de ware liefhebber

Soorten

Kwalitatief goede olijfolie is gecertificeerd extra vergine. De beste extra vergine olijfolie is de olie die u het lekkerst vindt.
Biologische of organic olijfolie, die bovendien ongefilterd is, heeft duidelijk meer nuances in de smaak dan gefilterde. Er zijn honderden soorten en subsoorten olijfbomen en dus evenveel smaken.
Lesbos kent twee unieke soorten waarvan de olie wordt geperst: Koloví en Adramitianí.

Elegant

De smaak van uw olie is niet alleen uniek, maar bovenal elegant: fris grassig, licht fruitig, beetje amandel, bittertje en in de nasmaak iets peperig.

Natuurparadijs

De 11 miljoen olijfbomen van Lesbos geven het op twee na grootste eiland van Griekenland, een groenblijvend aanzien. Dat nog versterkt wordt door de mysterieuze kastanjebossen en de uitgestrekte naaldwouden. Samen met ruige bergketens, twee grote binnenzeeën en een grillig gevormde 370 km lange kustlijn, maken dat het groene en vruchtbare Lesbos een waar natuurparadijs is.
Omdat het ook van uitzonderlijk geologisch belang is met zijn Versteende Woud, werd het hele eiland in 2012 door de UNESCO opgenomen in het Global Geopark Network en daarmee tot beschermd gebied verklaard. Een betere natuurlijke omgeving is voor uw olijfolie nauwelijks denkbaar.

Video-impressies

Tussen 2014 en 2018 zijn drie korte video’s gemaakt van de olijfoogst en het persen van de olijven. Ze zijn te zien door op het beeld te klikken:

kaarsje voor een goede oogst
duur: 4:52

in de olijfgaard
duur: 1:56

in de olijfperserij
duur: 2:08